Over ons

Al meer dan 57 jaar is Oase, gelegen aan de Dommelstraat 10, een begrip in Son en Breugel. Door de jaren heen hebben er verschillende veranderingen plaatsgevonden, zoals bijvoorbeeld het realiseren van een moderne uitstraling en een nieuwe bar. Echter onze doelstelling is al die tijd hetzelfde gebleven; Open jeugd- en jongerenwerk voor alle jongeren uit Son en Breugel en omgeving. Alle jeugd is welkom!

Vanuit die doelstelling organiseert Oase veel verschillende activiteiten. Zo worden er onder andere toneellessen gegeven maar is er ook weerbaarheidstraining voor zowel jongens als meisjes. Jaarlijks organiseren we een zomerspektakel op het Oranjeveld en regelmatig komt het zaalvoetbaltoernooi terug. Daarnaast organiseren we ook alcoholvrije stapavonden waar de jeugd begeleid kan uitgaan (Djuice) en is Oase de thuisbasis voor C.V. de Dommelsoppers. En dit is nog maar een greep van activiteiten die al die jaren door Oase georganiseerd zijn.

Om deze activiteiten te kunnen realiseren zijn bij Oase veel vrijwilligers actief die altijd klaar staan voor ons jongerencentrum. We hopen door middel van deze website u beter te informeren over wat er allemaal te doen is bij J.C. Oase. Kom gerust een keer een kijkje nemen.

Tot snel in Jongerencentrum Oase!

Geschiedenis

Oase is een jongerencentrum dat zijn oorsprong kent in 1958 door de oprichting van de K.A.J. (Katholieke Arbeiders Jeugd) afdeling Son en Breugel, na bisschoppelijke goedkeuring van de statuten. In 1959 werd ook de vrouwelijke tak opgericht middels de V.K.A.J. (Vrouwelijke Katholieke Arbeiders Jeugd). In 1965 werd de scheiding van jongens en meisjes zo langzamerhand als onacceptabel ervaren, vandaar dat de Vereniging voor Katholiek Werkende Jongeren werd opgericht. Tot 1965 was het jongerencentrum gehuisvest in het parochiehuis onder de vleugels van de kerk. Met het bikken van 40.000 stenen afkomstig van sloophuizen uit Son, werd door veel vrijwilligers eigenhandig een start gemaakt met de bouw van eigen onderkomen: Gebouw Oase. In 1974 werd de rechtspersoonlijkheid omgezet in Stichting Jongerensociëteit Het Krutje. Het gebouw van Oase is tot 1981 eigendom van de kerk geweest, hierna is het gebouw door de stichting overgekocht. In 2008 heeft het jongerencentrum haar 50 jarig jubileum gevierd, iets waar we als vrijwilligers trots op zijn.

Doelstelling

In de statuten staat “De stichting stelt zich ten doel het scheppen van mogelijkheden tot ontspanning, ontwikkeling en algemene vorming voor de jeugd”. Feitelijk betekend het dat de stichting zich inzet voor ontspanning van de jeugd. De stichting organiseert allerlei activiteiten voor de jeugd zoals soosavonden, weerbaarheidstrainingen, gameavonden, , diskjockeyconcours, toneellessen, zumba-lessen, weerbaarheidtrainingen, activiteiten op Koninginnedag, een sport en speldag (Zomerspektakel), dansles en ga zo maar door. Natuurlijk kan een belangrijk onderdeel van de stichting hierbij niet ontbreken en dat is de jeugdcarnavalsvereniging de Dommelsoppers met de dansgroepen, een jeugdprins en jeugdprinses met hun eigen raad van elf.