Toneel

Toneelgroep Oase

Toneelgroep Oase bestaat uit 2 enthousiaste, jonge toneelgroepen met kinderen in de leeftijd van 8 tot 15 jaar. De toneellessen worden elke woensdagmiddag gegeven in gebouw Oase.

De toneelcursus beloofd weer spannend en uitdagend te worden, het is de bedoeling dat we aan het einde van het seizoen een grote productie gaan spelen op een echt podium. In ongeveer 30 lessen wordt er naar de voorstelling toe gewerkt en de lessen worden gegeven door Femke de Jager. Femke de Jager studeert op dit moment af aan de Academie voor Theater, onderdeel van de Hogeschool voor de Kunsten, in Tilburg. In juli krijgt ze haar diploma en is dan bevoegd theaterdocent en regisseur.

Tijdens haar studie heeft Femke diverse stages gelopen. Zo heeft ze een stage gelopen bij de Telekids Musicalschool waarbij ze een musicalvoorstelling heeft gemaakt met kinderen tussen de 8 en 14 jaar.
“Het werken met die doelgroep is mij erg goed bevallen. De energie en het enthousiasme van jonge kinderen zijn aanstekelijk. Ik vind het belangrijk dat de kinderen in de repetities veel plezier hebben en dat ze in de voorstelling in hun kracht staan, zodat ze een rol hebben waar ze trots op kunnen zijn”.
Verder heeft Femke ook stage gelopen op een middelbare school, waar ze met jongeren heeft gewerkt aan een voorstelling. Femke heeft er weer veel zin om bij toneelgroep Oase aan de slag te gaan.

De kosten voor een compleet cursusjaar zijn € 125,-. Het toneelseizoen start in september en wordt in mei afgesloten met een toneelvoorstelling in het Vestzak theater. Ben jij 8 jaar of ouder en sta jij te popelen om te beginnen? Schrijf je dan via toneel@jc-oase.nl. Ook voor vragen of informatie kun je hiernaar mailen.

 

Proefles  15 september 2021
Startdatum  
Lesdag/tijden Woensdagmiddag
groep 1 8 t/m 12 jaar (lagere school)
14:30 – 16:00  (Teens)

groep 2 12+ (middelbare school)
16:30 – 18:00  (High School)
Kosten € 125,- euro per cursusjaar
Locatie Jongerencentrum Oase – Dommelstraat 10a – Son

Weerbaarheidstraining

Sociale weerbaarheidstraining
Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

Thuis, op school, in een winkel of op straat, overal waar je bent ontmoet je andere mensen. Meestal gaat contact maken vanzelf en leer je goed om te gaan met anderen. Dit noemen ze ‘sociale vaardigheden’. Je leert ze bijna vanzelf, maar niet iedereen vindt het altijd even gemakkelijk.

Voor wie is deze training?
Kinderen van 8-12 jaar die graag meer zelfvertrouwen krijgen.

Als je verlegen bent, met pesten te maken hebt of als je er moeite mee hebt om met anderen om te gaan, kun je daar onzeker of zenuwachtig van worden. Gelukkig kun je sociale vaardigheden leren. Dit kan door te luisteren naar jezelf, dus naar wat jij denkt en voelt. Als je dit kunt, kun je ook leren om dit te zeggen tegen anderen. Het kan helpen om je beter op je gemak te voelen bijvoorbeeld bij de sportclub of op school.

Tijdens de sociale vaardigheidstraining komen allerlei onderwerpen aan bod die te maken hebben met het ontwikkelen van je sociale vaardigheden. Misschien staan er dingen tussen die niet op jou van toepassing zijn. Dat wil niet zeggen dat de training niet geschikt is voor jou. Omdat de training aan groepen gegeven wordt, kan het zijn dat er andere kinderen zich wel door die onderwerpen aangesproken voelen.

Wat aan bod komt:
Aanleren en oefenen van sociale vaardigheden
(oog) Contact maken, luisteren en een gesprek voeren
Lichaamshouding
Laten zien wat je voelt
Complimenten geven en krijgen
Omgaan met boosheid
Kritiek geven en ontvangen
Zelfvertrouwen
Grenzen aangeven en ‘ja’ / ‘nee’ zeggen
Je mening geven
Wat je kunt doen als je gepest wordt

Algemeen
Locatie: Gebouw Oase
Kosten: Gratis
Aantal lessen: 8
Dag & Tijd: Donderdag 18:00 – 19:00
Inschrijven of vragen: stuur een mail met je naam, telefoonnummer en leeftijd naar:
info@jc-oase.nl

 

Lesdatum
Les Datum
1 13-okt.
2 20-okt.
  27-okt. Geen lessen ivm vakantie
3 3-nov.
4 10-nov.
5 17-nov.
6 25-nov.
7 1-dec.
8 8-dec.

Zaalvoetbaltoernooi

Zaalvoetbaltoernooi

Tweemaal per jaar organiseert Oase een zaalvoetbaltoernooi in sporthal de Landing. Dit toernooi wordt georganiseerd op de vrijdag in de herfst- en carnavalsvakantie.

Het toernooi is voor kinderen van 7 t/m 12 jaar en is helemaal gratis. Afhankelijk van de inschrijvingen zal er een indeling worden gemaakt door de organisatie. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de leeftijd van de kinderen en bijvoorbeeld de wachttijd tussen de wedstrijden. Je schrijft je individueel in.

Later dit jaar volgt er meer informatie over het aankomende toernooi, voor vragen over ons zaalvoetbaltoernooi: info@jc-oase.nl

Zomerspektakel

Na een jaar afwezig te zijn geweest wegens Corona. Zal dit jaar het zomerspektakel weer georganiseerd worden door Jongeren centrum Oase.

Op zaterdag 16 juli wordt op het Oranjeveld aan de Wilhelminalaan een gezellige dag georganiseerd voor de kinderen tot en met groep 4 in de ochtend van 10.00 tot 13.00 en in de middag voor de kinderen van groep 5 tot en met groep 8.

In de ochtend kun je deelnemen aan knutsel activiteiten, jezelf laten schminken, nagels versieren, er zijn oudhollandse spellen en over hele terrein staan luchtkussens opgesteld die gebruikt mogen worden. Hiervoor hoef je jezelf niet op te geven, je bent altijd welkom. Wel onder begeleiding van een ouder/oppas.

Stel zelf je eigen team samen en neem het ’s middags tegen elkaar op. Je maakt een team van minimaal vijf kinderen. Zes of zeven mag ook maar de spellen zijn afgestemd op groepjes van vijf. Je team hoeft niet te bestaan uit klasgenoten maar mag ook een willekeurige groep zijn( bijvoorbeeld voetbal of hockey). Lukt het je niet om een groepje samen te stellen, is het misschien fijn als ouders hierin meedenken. Het middag programma begint om 14.00 uur en loopt door tot ongeveer 16.00 uur. Deelname is gratis. Je kunt je team opgeven via:

zomerspektakel@jc-oase.nl 

Je komt toch ook gezellig spelletjes doen.

Groetjes van Team zomerspektakel  Oase