Avondwandel 4 daagse

De 25e Avond Wandel 4-Daagse van Son en Breugel, het inmiddels grootschalige sportieve-dorps-school-familiefestijn, ook dit jaar in handen van J.C. Oase. Van dinsdag 6 juni gaan de circa duizend deelnemers, jong en oud, individueel of in een (grote) groep, op pad om sportief te genieten van de routes en de Brabantse gezelligheid.

Routes dinsdag 6 juni 2023

 

 

INSCHRIJVEN AVOND WANDEL 4-DAAGSE

Het is vanaf nu mogelijk om in te schrijven voor de Avond Wandel 4-daagse 2023.

Iedereen kan meedoen

De 25e Avond Wandel 4-Daagse van Son en Breugel, het inmiddels grootschalige sportieve-dorps-school-familiefestijn, in handen van J.C. Oase. Van dinsdag 6 juni gaan de circa duizend deelnemers, jong en oud, individueel of in een (grote) groep, op pad om sportief te genieten van de routes en de Brabantse gezelligheid. Lopen kan op de afstanden 2½km, 5km en 10km.

De routes van de 2½km en de 5km worden naast een routebeschrijving voorzien van routepijlen. De 10km heeft alleen een routebeschrijving.

De organisatie zet medewerkers in als oversteekposten en de routes zijn gecontroleerd op veiligheid, desondanks is meelopen met de Avond Wandel 4-Daagse is op eigen risico en verantwoordelijkheid.

Inschrijven

U kunt zich inschrijven via deze website.

Deelname aan dit evenement kost maar € 4,- per persoon bij inschrijving vooraf! Schrijft u zich hierna in, dan kost het € 5,-. Iedereen die meeloopt – dus ook de begeleiders – moet er wel voor zorgen daadwerkelijk ingeschreven te staan bij de organisatie, zodat er onderweg voor iedereen een hapje en een drankje beschikbaar is. Kinderen tot en met 12 jaar dienen begeleid te worden door minimaal één volwassene.
Per inschrijving (van één of meerdere personen) krijgt u één startnummer/QR code. Uw QR code wordt dagelijks bij vertrek en aankomst gescand om de aanwezigheid te bevestigen.
Ook groepen vanaf 12 personen worden ingeschreven onder één startnummer. Zorgt u dat u bij het inschrijven naam en telefoonnummer van de contactpersoon van de inschrijving heeft en weet hoeveel volwassenen en kinderen tot en met 12 jaar de inschrijving betreft. Wijzigingen in de inschrijving tijdens de AW4D dient u bij de inschrijf- of uitgiftebalie te bespreken.
Zorg dat uw QR code dagelijks wordt gescand, hiermee verdient u uw welverdiende medaille(s).

Start- en eindpunt

Start- en eindpunt van alle wandelingen is steeds op het “Oase Wandelplein” wat zich bevind achter de kerktoren in Son. Dit jaar zal het eerste startsein door burgemeester of wethouder gegeven worden. Op alle avonden starten de deelnemers, ongeacht de afstand, tussen 18.30 uur en 19.00 uur. Alleen voor de slotavond zijn de starttijden nu iets anders: deelnemers aan de 10 kilometer starten dan om 18.30 uur, deelnemers aan de 5 kilometer en van de 2½ kilometer starten om 19.00 uur. Het feestelijke slotdefilé wordt vanaf ongeveer 19:15 afgenomen. Deelnemers worden feestelijk onthaald op het “Oase Wandelplein” bij de kerktoren. Tijdens het defilé voor de kerktoren kunt u uw bloemetje overhandigen aan de deelnemers die net hun medaille ontvangen hebben. De echte afsluiting van de Avond Wandel 4-Daagse is op het “Oase wandelplein” achter de kerktoren. Daarna kan de gezellige feestavond, het zogenaamde Blarenbal losbarsten. Ook kunt u dan nog gezellig nakletsen op het “Oase Wandelplein”.

Vrolijk en feestelijk gebeuren

Natuurlijk is aan de Avond Wandel 4-Daagse een zekere sportieve prestatie verbonden. Maar het zal duidelijk zijn dat in deze Avond Wandel 4-daagse vooral de gezelligheid de boventoon voert. Het meelopen is voor elke deelnemer een vrolijk en feestelijk gebeuren. Alleen, met zijn tweeën, in kleine of grote groepen, met de hele familie: iedereen zal snel aansluiting vinden bij de grote groep medelopers. Iedere deelnemer krijgt op vrijdag een medaille. Groepen vanaf 12 personen krijgen ook een extra aandenken. Wist u trouwens al dat er ook een prijs wordt uitgereikt aan de grootste groep wandelaars ? Heel gezellig en feestelijk wordt ook het slotdefilé op vrijdagavond, waaraan ook bloaskapel Wa’n Klank hun medewerking weer zal verlenen.

Verkeersmaatregelen en parkeren

Verkeersmaatregelen
De organisatie heeft in samenwerking met de gemeente en de politie daar waar nodig passende verkeersmaatregelen getroffen, zodat de routes ook voor de jongste lopertjes veilig zijn. Dit houdt onder andere in dat het Kerkplein tussen de Torenstraat en Nieuwstraat van dinsdag 6 juni tot en met donderdag 8 juni van 17.00 en 22.00 uur wordt afgesloten voor doorgaand verkeer en op vrijdag 9 juni van 17:00 tot 23:00 uur. Onderweg zijn er ook bemande oversteekposten, en voorzien we de routes van waarschuwingsborden voor andere weggebruikers.

Parkeren
Voor de veiligheid van de deelnemers en om de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken verzoeken wij u deze dagen te voet, of met de fiets te komen. Bij het terrein is een grote gratis fietsenstalling aanwezig. Komt u toch met de auto parkeer deze dan in een parkeervak aan de Nieuwstraat, het Raadhuisplein of de parkeerplaats bij het Vestzak Theater.