Toneel

Toneelgroep Oase

Toneelgroep Oase bestaat uit 2 enthousiaste, jonge toneelgroepen met kinderen in de leeftijd van 8 tot 15 jaar. De toneellessen worden elke woensdagmiddag gegeven in gebouw Oase.

De kosten voor een compleet cursusjaar zijn € 125,-. Het toneelseizoen start in september en wordt in mei afgesloten met een toneelvoorstelling in het Vestzak theater. Ben jij 8 jaar of ouder en sta jij te popelen om te beginnen? Schrijf je dan via toneel@jc-oase.nl. Ook voor vragen of informatie kun je hiernaar mailen.

Presentatie Toneelgroep Oase

Afgelopen woensdag 17 januari hebben de kinderen van toneelgroep Oase een presentatie gehouden in een bomvolle Oase. Tijdens de presentatie presenteerde ze waar ze de afgelopen weken mee bezig zijn geweest. Het thema was sprookjes, maar niet in de vorm zoals we ze kennen, het was totaal anders. Er was een vloggende Rapunzel, een duivelachtige Ariël, boosaardige biggetjes en Ratatouille behoorde ineens tot de sprookjeswereld. Het was een bom van fantasie, de kinderen van de jongste groep hebben alles zelf bedacht van de tekst tot aan de kleding en accessoires. De oudste groep (High School) zorgde voor het aan elkaar plakken van alle sprookjes door middel van grappige sketches. Uiteindelijk werd een drie kwartier durende presentatie. Zoë Schenk, de theater docent, was naar afloop enorm trots op beide groepen. Samen met de kinderen gaan ze vanaf nu werken aan de twee voorstellingen die in juni worden gespeeld. Dit gaat zeker goedkomen, gezien al het talent wat er bij toneelgroep Oase rondloopt.

“De tovenaar van Oz” en “Alice in Wonderland” door toneelgroep Oase 

Toneelgroep Oase brengt De tovenaar van Oz en Alice in Wonderland

Alle kinderen van toneelgroep Oase waren licht gespannen aan het begin van vrijdagavond 16 juni, eindelijk zouden ze hun voorstellingen kunnen laten zien. De tribune stond klaar in de theaterzaal van het Vestzak en die zou gevuld worden met vrienden, familie en belangstellenden. Zij hebben gekeken naar 2 magische en professionele voorstellingen! Alle lof voor de kleding, decor, grime en het toneelspel van de kinderen.

Om 19:15 uur liep de zaal vol en begon de jongste groep met haar voorstelling “De tovenaar van Oz”. Door de verteller werden we meegenomen naar het verhaal van Dorethy, Toto, de leeuw, de vogelverschrikker en de blikkenvrouw. Zij gaan samen op zoek naar de tovenaar van Oz, die hen zou kunnen helpen met hersenen, een hart en moed. Door de gele weg te volgen beleven ze allerlei avonturen en vinden uiteindelijk waren ze naar op zoek waren. Hier en daar hielpen de kinderen elkaar met de teksten en docent en regisseuse Zoë Schenk was dan ook enorm trots toen het doek sloot voor de pauze.

Tijdens de pauze werd het podium omgebouwd voor de oudste groep die “Alice in Wonderland” op zou gaan voeren. We maken kennis met een konijn met een klok en hij vertelt ons hoe Alice in Wonderland terecht komt. In Wonderland ontmoet ze de meest vreemde, maffe en gekke figuren, wat dacht je van de Hoedenmaker, de tweedles, Absolum, de Harten koningin en de Witte koningin. Niets is logisch in Wonderland, alles is onbegrijpelijk en raar. Om alle rollen te kunnen vervullen hadden een aantal spelers dubbelrollen, maar daar draaide ze hun hand niet voor om. Ook voor deze spelers een groot slot applaus en een knuffel van een trotse regisseur.

Toneelgroep Oase heeft haar seizoen op deze manier heel goed af kunnen sluiten; op 6 september starten de lessen weer.

Voor meer informatie: www.jc-oase.nl/toneel.

Proefles  6 september 2023
Startdatum  
Lesdag/tijden Woensdagmiddag
groep 1 8 t/m 12 jaar (lagere school)
14:30 – 16:00  (Teens) 

 

groep 2 12+ (middelbare school)
16:30 – 18:00  (High School)
Kosten € 125,- euro per cursusjaar
Locatie Jongerencentrum Oase – Dommelstraat 10a – Son