Toneel

Toneelgroep Oase

Toneelgroep Oase bestaat uit 2 enthousiaste, jonge toneelgroepen met kinderen in de leeftijd van 8 tot 15 jaar. De toneellessen worden elke woensdagmiddag gegeven in gebouw Oase.

De kosten voor een compleet cursusjaar zijn € 125,-. Het toneelseizoen start in september en wordt in mei afgesloten met een toneelvoorstelling in het Vestzak theater. Ben jij 8 jaar of ouder en sta jij te popelen om te beginnen? Schrijf je dan via toneel@jc-oase.nl. Ook voor vragen of informatie kun je hiernaar mailen.

Toneelgroep Oase brengt “Peter Pan neemt je mee naar Nooitgedachtland” en “Kamp”.

Alle kinderen van toneelgroep Oase waren licht gespannen aan het begin van zaterdagavond 8 juni, eindelijk zouden ze hun voorstellingen kunnen laten zien. De tribune stond klaar in de theaterzaal van het Dommelhuis en die zou gevuld worden met vrienden, familie en belangstellenden. Zij hebben gekeken naar twee professionele voorstellingen! Alle lof voor de kleding, decor, grime en het toneelspel van de kinderen.

Om 18.30 uur liep de zaal vol en begonnen de 16 jongste spelers met hun voorstelling “Peter Pan neemt je mee naar Nooitgedachtland”. We stapten in het sprookjesboek van Peter Pan en werden meegenomen naar Nooitgedachtland. Er was een schip, een bos met tipi tenten en zelfs het zeemeerminnenmeer was  aanwezig. Door de kostuums zagen de spelers eruit of ze echt uit het sprookje van Nooitgedachtland waren gestapt. Met veel humor, veel magie, veel lef en speelsheid hebben ze ons meegenomen in dit verhaal. Het was een genot om naar te kijken. Hier en daar hielpen de kinderen elkaar met de teksten en regisseur Zoë Schenk was dan ook enorm trots toen het doek sloot voor de pauze.

Tijdens de pauze werd het podium omgebouwd door en voor de tiener groep die het stuk “Kamp” op zou gaan voeren, een echt toneelstuk. Het was een realistisch voorstelling met veel diepgang, een uitdaging voor de spelers. Het ging over vriendschap, voor elkaar opkomen, leiderschap, vertrouwen en het was spannend. De tieners hebben goed acteerwerk laten zien. Vorig jaar speelde ze nog een sprookje maar nu konden ze zich nergens achter verschuilen en hebben allemaal veel lef laten getoond. Ze namen ons mee op kamp waar een mysterieuze zwarte tent stond. Wij als publiek wisten al wat er speelde, maar de spelers zelf nog niet waardoor het spannend was om naar te kijken.

Ook voor deze spelers een groot slot applaus en een knuffel van een trotse regisseur.

Toneelgroep Oase heeft haar seizoen op deze manier heel goed af kunnen sluiten; op 6 september starten de lessen weer.

Voor meer informatie : www.jc-oase.nl/toneel.

Proefles  september 2024
Startdatum  
Lesdag/tijden Woensdagmiddag
groep 1 8 t/m 12 jaar (lagere school)
14:30 – 16:00  (Teens)

groep 2 12+ (middelbare school)
16:30 – 18:00  (High School)
Kosten € 125,- euro per cursusjaar
Locatie Jongerencentrum Oase – Dommelstraat 10a – Son