Binnenkort komt Mad Science een wetenschap & techniek cursus verzorgen in JC Oase waar de kinderen van groep 3 t/m 8 van Basisschool De Ruimte zich voor kunnen inschrijven.

De kinderen gaan tijdens de cursus aan de slag met talloze experimenten, activiteiten en demonstraties. De lessen liggen dicht bij de belevingswereld van de kinderen en stimuleren een onderzoekende leerhouding.  

Maak kennis met de wereld van licht, kleuren en belangrijke wetenschappelijke ideeën die hiermee in verband staan. Werken met prisma’s om licht te delen, maak kennis met UV- licht en ga op het puntje van je stoel zitten voor een heuse mini, indoor, vuurwerk-show!!!

Leer over de eigenschappen en overdracht van geluidsgolven. Luisteren hoe geluiden zich transporteren door vaste materialen en gassen. Laseroscilloscopen tonen de frequenties die je eigen stem maakt. Kortom, we gaan geluidsgolven horen, zien en voelen! 

Je weet misschien dat polen elkaar aantrekken en afstoten. Laten we dat gebruiken om dingen te laten zweven! Verder bestuderen we het magnetisch veld van een magneet.  De aarde is zelf ook magnetisch, wel zo makkelijk bij het maken van een kompas.

Test je smaakpapillen op je tong om te leren over smaakgevoeligheid. Leer o.a. geurmonsters in reageerbuizen onderzoeken aan de hand van een aromatisch experiment. 

Onderzoek de fysica van optische illusies en houdt je hersenen voor de gek. Ken jij het effect van een stroboscoop? Straks wel. Je leert verder hoe holle en bolle lenzen werken en bouw je je eigen periscoop om mee naar huis te nemen.

Werp licht op de vier jaargetijden en  ontdek hoe lucht het weer beïnvloedt. Maak kennis met de instrumenten die meteorologen gebruiken om het weer te meten en kom met je eigen weersvoorspelling.

 

Kinderen krijgen op deze manier een positieve kijk op wetenschap & techniek en beseffen beter hoe het de wereld om hen heen beïnvloedt. 

Observeren, analyseren en conclusies trekken zijn immers belangrijke vaardigheden, voor nu en later. Na iedere les krijgen de kinderen materialen en informatie mee naar huis om thuis verder te leren en experimenteren. 

 

De activiteiten vinden plaats in JC De Oase.

Data van de cursus:

Dinsdag 31-5-2022

Dinsdag 7-6-2022

Dinsdag 14-6-2022

Dinsdag 21-6-2022

Dinsdag 28-6-2022

Dinsdag 5-7-2022

Starttijd: 15:00 (lessen duren 60 minuten)